Mikäli tavoittelet pysyvää painonpudotusta on syytä varmistua että seuraavat viisi asiaa ruokavaliostasi ovat kunnossa.

Vähennä syötyjä kaloreita

Vaikka on olemassa lukemattomia erilaisia laihdutuskuureja ja dieettejä, on laihdutuksen pääperiaate se että syöt vähemmän kaloreita kuin kulutat. Etsi erilaisten dieettien joukosta itsellesi sopiva laihdutusruokavalio ja noudata sitä täsmällisesti.

Panosta suurempaan määrään proteiinia

Panosta kalorienpolttoa tehostaviin runsaasti proteiinia sisältäviin ruoka-aineisiin. Tälläisiä ovat esimerkiksi kana, naudanliha ja kananmunat. Nauti jokaisella aterialla riittävästi proteiinia.

Lisää kuituja ruokavalioosi

Kuidut auttavat pitämään verensokerin tasaisena, joka vähentää näläntunnetta aterioiden välissä. Syö paljon runsaskuituisia ruoka-aineita jokaisella aterialla.

Lisää aterioihisi siemeniä, pähkinöitä ja tuoretta kalaa

Kala ja erilaiset kalaöljyt sisältävät runsaasti Omega-3 rasvahappoja. Omega-3 sisältää tutkitusti paljon terveyshyötyjä. Laihduttajalle Omega-3:sta on hyötyä turvotuksen vähenemisenä sekä aineenvaihdunnan nopeutumisena.

Suunnittele ruokailusi huolellisesti

Suunnittele ruokailusi huolellisesti etukäteen. Näin vältyt vääriin ruoka-aineisiin sortumiselta ja ateriavälien venymiseltä. Tasaisesti syödyt ateriat pitävät aineenvaihdunnan nopeana, joka auttaa painonpudotustavotteissa.

Liittyvät artikkelit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.