Vaikka liikunta tukee hyvin laihdutusta ja painonpudostusta, on ruokavalio kuitenkin kaikkein tärkein osa-alue laihdutuksessa. Mikäli laihduttajan ruokavalio ei ole kunnossa, tuloksia tuskin saavutetaan. Alle olemme listannee neljä yleistä virhettä, jotka laihduttajat useimmiten tekevät.

1. Hiilihydraattipainotteinen aamupala

Useimmat ylipainosta kärsivät ihmiset syövät aamupalalla erittäin hiilihydraattipitoisia ruokia kuten paahtoleipää, muroja ja mehua. Nälkä pysyy huomattavasti kauemmin loitolla, kun aamupalalla syödään proteiinipainotteista ruokaa. Hyviä proteiinipitoisia aamupaloja ovat esimerkiksi munakkaat, pähkinät ja raejuusto.

2. Liian lyhyet yöunet

Vaikka ruokavalio onkin tärkeä osa painonpudotusta, on myös nukutulla yöunella merkitystä painonpudotuksessa. Erinäisissä tutkimuksissa on löydetty yhteyksiä univajeen ja ylensyönnin välillä. Pidä siis huoli siitä, että nukut riittävän pitkät yöunet!

3. Turhanpäiväinen napostelu

Laihduttaja sortuu usein naposteluun. Naposteluun sorrutaan useimmiten väsyneenä tai tylsistyneenä. Tylsyyden voi kumota esimerkiksi harrastamalla kevyttä liikuntaa. Asennoidu ruokaan energianlähteenä äläkä viihdykkeenä. Leffanaposteltavaksi voit valita herkkujen sijasta myös kasviksia!

4. Huonot kalorit

Laihduttaja tarkkailee usein tarkasti nautittuja kalorimääriä, mutta ei tule huomioineeksi millaista ruokaa nauttii. Hiilihydraattipitoiset kalorit kuten sokeri ja vehnä, eivät pidä loitolla näläntunnetta. Huonojen kalorien nauttiminen johtaa helposti ylensyöntiin. Laadukkaat rasvat ja runsaskuituiset ruoka-aineet pitävät nälän poissa pidempään.

 

Liittyvät artikkelit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.