Vaikka ruokavalio onkin se kaikkein tärkein osa laihtumista, on myös liikunnalla ja kuntoilulla suuri merkitys. Liikkumalla päivittäin voit edesauttaa painonpudotusta huomattavasti ja ennen kaikkea saada itsellesi kiinteämmän ja myös lihaksikkaamman vartalon.

Yksi suurimmista säännöllisen kuntoilun tuomista eduista on mielesi terveyteen liittyvä asia. Kuntoilu tuo sinulle energiaa sekä hyvän mielen ja se myös parantaa unesi laatua ja niin ollen auttaa sinua jaksamaan päivittäiset askareesi. Jos et liiku lainkaan, tunnet olosi todennäköisesti jatkuvasti väsyneeksi ja saamattomaksi.

Muutamia Vinkkejä Kuntoilun Aloittamiseen:

Aloita liikkuminen kevyesti. Jos olet tottunut olemaan ilman liikuntaa ja kuntoilua vuosikaudet, kehosi ei tule reagoimaan positiivisesti jos aloitat hirvittävän kuntokuurin yhtäkkiä.

Liiku hieman joka päivä. Jos menet esim. junalla tai bussilla töihin, niin ota tavaksi jäädä vaikka kotiin tullessasi yksi pysäkinväli aikaisemmin pois kyydistä ja kävele loppumatka. Tällä lyhyehkölläkin kävelyllä ja ulkoilulla jo saat ihmeitä aikaiseksi, terveellinen illallinen maistuu paremmalta ja uni tulee paremmin.

Hanki urheiluharrastus. Kuntoilu on kaikkein tehokkainta silloin kun sinä nautit siitä. Lähde vaikka ystäväsi kanssa kokeilemaan erilaisia lajeja ja kun huomaat että todella pidät jostakin lajista niin ala harrastamaan sitä esim. kerran tai pari viikossa.

Kuten jo alussa totesin ei kuntoilu ole painonpudotuksen tärkein osa-alue, mutta yleisen terveyden ja ennen kaikkea sen mielenterveyden kannalta se on erittäinkin tärkeää. Se on tärkeää myös siinä mielessä että kuntoilulla voit saada kehostasi huomattavasti kiinteämmän.

Liittyvät artikkelit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.