Yksinkertaisilla nikseillä voi olla ratkaiseva merkitys siihen onnistuuko laihduttaja pudottamaan painoaan vai ei. Tutkimukset ovat osoittaneet, että ylipainoiset ja hoikat ihmiset reagoivat ruokaan eri tavalla. Hoikkien ihmisten näläntunne tulee sisältä. Kun he tulevat nälkäisiksi se tarkoittaa sitä, että elimistö tarvitsee ravintoa. Ylipainoiset sensijaan ovat enemmän ulkoapäin johdettavissa. He selviävät hoikkia paremmin, mikäli ruokaa ei ole saatavilla. Jos taas ruokaa on tarjolla runsaasti ja mikäli se on erikoisen hyvää, on ylipainoisilla äärimmäisen vaikea vastustaa sitä. Ymmärtämällä ja hyödyntämällä tätä tietoa, on helppo auttaa ylipainoista henkilöä järjestämään elämänsä siten, ettei hän joudu jatkuvasti kiusaukseen.

Ylipainoisen henkilön ei tulisi hankkia kotiin sellaista ruokaa, jonka hän tietää olevan heikkoutensa. Esimerkiksi. Eräällä ylipainoisella naisella oli tapana sekoit-taa voita, sokeria ja kauraryynejä keskenään ja syödä tätä seosta määrättömästi. Pikkuhiljaa hän päätti olla hankkimatta näitä kolmea ruoka-ainetta kotiin. Hän osti sen sijaan keinotekoista makeutusainetta, oliiviöljyä, ruisjauhoja ja sokeroimatonta puolukkahilloa. Nämä ainekset eivät houkutelleet häntä ylensyömiseen. Sen sijaan niillä saattoi ruokaa laittaessa korvata ”vaaralliset” ruoka-aineet.

Paino-ongelmia ei koskaan voi ratkaista määrätyn ajan kestävällä ”kuurilla”. Paino kyllä putoaa ”kuurin” aikana, mutta tulee takaisin niin pian kun se lopetetaan. Ainoastaan muuttamalla täydellisesti ruokailutottumuksiaan lopuksi elämää, voi pysyvästi pudottaa painoaan.

Liittyvät artikkelit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.