South Beach dieetti on Arthur Agatstonin kehittämä dieetti. Tästä artikkelista löydät South Beach dieetin ohjeet sekä joitakin kokemuksia ko. dieetistä. Alun perin tämä dieetti on kehitetty alentamaan kolesterolia.

Monet laihdutuksesta kiinnostuneet henkilöt luulevat että South Beach dieetti on yhtä kuin Atkinsin dieetti, mutta tämä ei suinkaan pidä paikkaansa. South Beach dieetissä ideana on että hiilihydraattien syömistä ei lopeteta, vaan pyritään syömään matalan glykeemisen indeksin hiilihydraatteja, eli toisin sanoen hitaita hiilihydraatteja jotka eivät nosta verensokeritasoja niin nopeasti kuin nopeat hiilihydraatit kuten esim. sokeri.

South Beach Dieetti Ohjeet

South Beach dieetti on jaettu kolmeen eri vaiheeseen, joissa liikutaan vähitellen vapaampaan suuntaan ruokien suhteen. Ensimmäisessä vaiheessa, joka kestää kaksi viikkoa, jätetään pois kaikki sokerit, prosessoidut hiilihydraatit, hedelmät ja monia korkean glykeemisen indeksin vihanneksia. Tarkoituksena ensimmäisessä vaiheessa on päästä eroon nälkäkierteestä nopeasti ja saada painonpudotus vauhdilla alkuun.

Dieetin toista vaihetta voidaan jatkaa niin kauan kuin laihduttaja haluaa pudottaa painoaan. Tässä vaiheessa useimpia hedelmiä ja vihanneksia voi taas syödä, samoin kuin joitain täysjyvätuotteita.

Kolmannessa vaiheessa on kyse ylläpidosta, jota on luonnollisestikin tarkoitus jatkaa koko loppuelämän ajan. Tässä vaiheessa ei ole mitään spesifiä listaa sallituista ja kielletyistä ruoka-aineista, vaan laihduttajan olisi tarkoitus ymmärtää dieetin periaatteet ja elää pääosin niiden mukaisesti.

South Beach Dieetti Kokemuksia

Useat sivustomme vierailijoista ovat kokeilleet South Beach dieettiä ja he ovat myös jakaneet heidän kokemuksiaan meidän kanssa. Suurin osa dieettiä kokeilleista kertoi että ensimmäistä vaihetta joka muistuttaa hyvin paljon Atkinsin dieettiä, on melko vaikea noudattaa.

Dieetin ensimmäisessä vaiheessa suurin osa lopettaakin dieetin noudattamisen johtuen siitä että ruokahalun hillintä on yksinkertaisesti liian vaikeaa. Ne ketkä pääsivät ensimmäisen vaiheen yli olivat kuitenkin saaneet South Beach dieetin avulla melko hyviä laihdutustuloksia.

Liittyvät artikkelit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.