DailyMail on listannut neljä yleisintä syytä jotka johtavat laihdutuksen epäonnistumiseen. Katso lista alta, ja pidä huoli että et sorru näihin virheisiin.

1.Epäterve suhde ruokaan

Kun ruokavalio muuttuu laihdutuksen yhteydessä radikaalisti ja aterioilla nautit kalorit vähentyvät, on aivoilla suuri työ sopeutua uuteen ruokavalioon.

Rockefellerin yliopistossa tehdyn tutkimuksen tuloksista voidaan tulkita, että laihdutuskuurilla olevat henkilöt omaavat epäterveen suhteen ruokaan. Tämä esiintyy esimerkiksi syömällä äärimmäisen terveellisesti, mutta haaveilemalla jatkuvasti roskaruuasta. Tämä johtaa helposti laihduttajan repsahtamiseen jolloin sorrutaan syömään roskaruokaa.

2. Syömisestä stressaaminen

Moni laihduttaja laskee ruokien kaloreita ja pohtii aterioita kellon ympäri. Laihdutuksen alkuvaiheessa on hyvä keskittyä tarkasti ruokavalioon, mutta ajan myötä kannattaa pyrkiä pääsemään irti jatkuvasta laihdutuksen ajattelemisesta. Kun laihdutus saadaan sopeutettua normaaliin elämään, stressi laihtumisen ympärillä vähenee ja tämä edesauttaa painonpudotusta.

3. Laihdutuskuurin ajatteleminen kuurina

Älä ajattele laihdutuskuuria kuukauden mittaisena pyrähdyksenä jonka jälkeen kaikki on hyvin. Laihdutuskuurit ovat oiva tapa saada painonpudotus käyntiin ja alkaa rakentamaan terveellistä ruokavaliota, on kuitenkin tärkeää ymmärtää että laihtuminen on pitkäaikainen prosessi, jossa tähdätään elämäntapamuutoksiin. Kun elämäntavat muuttuvat laihdutuksen yhteydessä ovat tulokset jatkuvia ja pysyviä.

4. Tahdonvoiman puute

Tahdonvoimalla on suuri merkitys painonpudotuksen yhteydessä. Jos noudatat laihdutussuunnitelmaasi uskollisesti aamulla, mutta repsahdat herkkuihin illalla ei painonpudotus tule onnistumaan. Älä haukkaa laihdutuksen suhteen liian suuria haasteita, vaan muuta asioita yksi kerrallaan. Pienistä muutoksista rakentuu suuri puro ja muutoksista on helpompi pitää kiinni.

 

 

Liittyvät artikkelit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.